Du ser nå kampanjepriser fra Kampanje. | Se release.no for mer informasjon.
Du ser nå kampanjepriser fra Kampanje. | Se release.no for mer informasjon.
Til oversikt

eSIM – raskere og grønnere!

raskere_og_grønnere_med_esim_release.jpg

Velger du eSIM slipper du å bruke det lille SIM-kortet i plast til mobilen din. Med eSIM får du en ny type SIM-kort som både er mer brukervennlig, mye raskere og mer miljøvennlig enn det tradisjonelle SIM-kortet. Spar både tid og miljø med eSIM fra Release! 

Hva er eSIM?

Med eSIM beveger vi oss gradvis bort fra plastkortet som fysisk skal være plassert inne i mobilen. I stedet for dette kortet får du et integrert SIM-kort som kan brukes ved hjelp av en enkel QR-kode. Denne løsningen tar liten plass og du vil derfor kunne bruke SIM-kortets funksjoner på mindre enheter som eksempelvis smartklokker. Ser vi på veien fra bestilling til levert SIM-kort i dag, vil løsningen med eSIM spare både tid og miljø. Du kan aktivere eSIM samme dag som du bestiller det, i tillegg til at du også slipper frakt.   

Hva er fordelene med eSIM?

Det er flere gunstige fordeler med eSIM i tillegg til at denne løsningen er mer miljøvennlig. For det første slipper du å holde styr på et bittelite SIM-kort i plast. Et innebygd SIM gjør at vi ikke lenger trenger å bekymre oss for å miste eller ødelegge SIM-kortet. Du trenger heller ikke vente på et nytt SIM-kort i posten, dersom mobilen din blir frastjålet. Med eSIM får du i tillegg mindre plast- og papirbruk, kortere leveringstid og enklere logistikk. Dersom du bytter mobiloperatør, vil også denne prosessen gå raskere.  

Kan man ha doble SIM-kort med eSIM?

eSIM har åpnet for flere nye muligheter. Flere telefoner støtter for eksempel bruk av to eSIM i telefonen. Hva med ett mobilnummer for privatbruk og ett for jobb - på samme enhet? Eller eksempelvis ett mobilabonnement i Norge og ett som kan brukes i ferieleiligheten i utlandet? I dag brukes som regel et vanlig SIM-kort (nano) i kombinasjon med et eSIM, men du vil også kunne kombinere eSIM med data- og tvilling-SIM. 

Hva trenger jeg for å komme i gang med eSIM? 

Den eneste betingelsen for å kunne ta i bruk eSIM er at du har en enhet som støtter denne løsningen. Dersom du har det, kan du enkelt komme i gang med eSIM. 

Hvilke enheter støtter eSIM?

I dag er det mange mobiler som støtter eSIM, og snart vil vi se en rask utvikling med tanke på tilgang og bruk for alt fra nettbrett til smartklokker. Det er smart å undersøke om din enhet støtter eSIM før du bestiller dette. Nederst på siden vil du få en oversikt over hvilke modeller som støtter eSIM i dag.

MERK: Vi støtter dessverre ikke eSIM til Apple Watch, da denne tjenesten kun er tilgjengelig for noen få utvalgte mobiloperatører.

Hvordan kommer jeg i gang?

For å få eSIM går du inn på minside.release.no. Når du er logget inn, velger du SIM/PIN/PUK før du videre velger det SIM-kortet du ønsker å erstatte. Derfra vil du kunne velge mellom eSIM og vanlig SIM-kort. Instruksjoner for videre installasjon får du på mail.

eSIM er en erstatnings-SIM og vil derfor være gratis. Bestiller du eSIM til Data-SIM eller Tvilling-SIM vil det kun være den faste månedlige kostnaden på 29,-. 

 

Bestill eSIM

Her kan du se noen av modellene som støtter eSIM i dag:

Apple 

Samsung  

Google 

Huawei