Til oversikt

Superraske 5G fra Release

jente_prøver_vr_briller_høst_release.jpg

Selv om vi i dag har et av verdens raskeste 4G-nett, gir 5G-nettet både enda høyere kapasitet og hastighet sammenlignet med dette 4G-nettet. Nå er det få begrensninger!

Hva betyr 5G?

5G er en forkortelse for femte generasjon mobilnettverk. Dette er ikke én teknologi, men en samling av teknologier og oppgraderinger som til sammen gir en helt ny infrastruktur. 5G har åpnet for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet.     

Opptil 10 ganger raskere enn dagens 4G 

5G tilbyr en mye større hastighet enn det vi har med dagens 4G. Med 5G vil du oppleve at nettsider laster på øyeblikket og videoer spilles av på sekundet, det går lynraskt å laste opp eller ned store filer, og du kan surfe, streame og dele uten at nettet henger. Utover økt hastighet har 5G åpnet en helt annen mulighet for å koble enormt mange ulike enheter på nettet samtidig. Dette er kommunikasjon fra maskin til maskin, ofte kalt tingenes internett. Da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men om alt fra biler til sensorer (blant annet innenfor trafikkregulering, vannstand og flomvarsel), medisinsk utstyr og til og med hele fabrikker.  5G har også forbedrede mekanismer med tanke på strømsparing.

Når får jeg 5G med mitt Release-abonnement?  

Hos Release får våre kunder nett fra Telenor. Trondheim var den første storbyen med 5G i 2020, deretter fulgte Oslo, Bergen og Stavanger. Nå bygges det gradvis ut 5G-nett over hele landet og i løpet av 1. halvår av 2024 vil vi ha et landsdekkende nett i verdensklasse! Vil du finne ut om det er 5G-nett der du bor? Søk i Dekningskartet til Telenor.

Bestill mobilabonnement

Nå - enda lavere priser!

Våre mobilabonnement

Slik kobler du deg på fremtidens mobilnett 

Ønsker du å utforske mulighetene med 5G, trenger du en 5G-klar mobil. Du trenger ikke å bytte SIM-kort, da 5G-mobilen automatisk vil koble seg til Telenors 5G-nett. Se vårt utvalg av 5G klare mobiler her.

  

Kunder som bor eller befinner seg på steder det gjennomføres 5G- utbygging vil kunne oppleve forstyrrelser i nettet mens oppgraderingen pågår. Telenor jobber kontinuerlig for å forbedre nettet og dette er et viktig ledd for å fortsette å levere den beste dekningen og kvaliteten.